EMB_fair_maelk

EMB FORENER MÆLKEPRODUCENTER I EUROPA

fair-milk

Den rød-hvide ko er historiens første signal på, at mælkeproducenter i hele Europa står sammen om at forlange en fair afregningspris. EMB står for European Milk Board og har mælkeproducentforeninger fra hele Europa som medlemmer. Foreløbig er 16 lande repræsenteret i EMB, herunder de store mælkeproducerende lande Tyskland, Frankrig, Italien, Holland, Spanien, Irland, Danmark, Sverige og så videre. Ikke alle lande har etableret producentforeninger, og enkelte producentforeninger deler ikke EMB’s holdninger.

EMB’s overordnede mål er at forene mælkeproducenterne for at undgå intern splittelse over landegrænser, som politikere og mejerier kan udnytte i deres interesse for at opretholde en lav mælkepris. Det første håndgribelige symbol på sammenholdet er udvikling af konceptet Fair Mælk. Køerne i de nationale flags farver sender et signal om, at:
Vi producerer en fair mælk, og vi vil have en fair pris for mælken.
Koen er både et internt signal blandt mælkeproducenter om at stå sammen om en fair afregningspris og et signal til forbrugerne om, at et godt produkt skal koste en fair pris.

Læs mere om EMB på EMB’s hjemmeside.